eet.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties

    Bookmark and Share

     


     
    Geen inspiratie vandaag?
    Weet je niet wat klaargemaakt?
    Maak gebruik van de zoekfunctie
    om een recept op te sporen:
    Google

    TIP: maak gebruik van de
    emailalert box hieronder
    om je op de hoogte te
    houden van nieuwe recepten !
     
    Laatste artikelen
    recept: cocktail "perfect lady"

    ingrediënten:
     
    50 ml gin
    25 ml crème de pêche
    25 ml vers citroensap
    1 eiwit
    1 eetlepel witte stroop

    bereiding:

    doe de gin, het citroensap, de stroop en het eiwit
    samen met wat gebroken ijs is een shaker en... "shake well"

    serveren in een coupe

    smakelijk
     
    Lees meer...
    recept: ananas surprise

    ingrediënten voor 4 personen:

    2 verse ananassen
    6 eieren (alleen het eiwit gebruiken)
    200 gram witte kristalsuiker

    bereiding:

    snijd de ananassen overlangs in twee
    haal het vruchtvlees eruit met een meloenlepel
    gooi het harde hart weg
    en vul de halve ananassen terug met hun eigen vruchtvleesbolletjes

    klop de eiwitten stijf tot ze in pieken staan
    voeg dan pas de kristalsuiker mondjesmaat toe
    onder voortdurend kloppen

    doe het eiermengsel in een spuitzak
    en spuit mooie torentjes op het ananasvulsel
    gebruik een gasbrander om de eiwitten tot méringues te bakken
    (heb je geen gasbrander, dan kan dit ook onder een erg hete grill of salamander)

    Serveertip: een ideale "vloeibare" begeleider is een pina colada

    smakelijk eten!
    Lees meer...
    recept: cocktail piña colada

    ingrediënten:

    1 deel witte rum
    1 deel cocos melk
    1 deel ananassap
    1 deel gemalen ijs

    bereiding:

    zorg eerst voor het gemalen ijs
    heb je geen ice-crusher,
    rol dan wat ijsblokjes in een oud theedoek
    en sla ze met een hamer(tje) fijn

    doe alle ingrediënten in een shaker
    en geef een showtje weg

    dien de pina colada op met een parasolletje en een rietje
     
    smakelijk!
    Lees meer...
    recept: fish and chips

    Met dit recept kun je zelf de wereldberoemde Engelse gebakken vis maken.
    Doodeenvoudig en snel klaar.

    ingrediënten voor 4 personen:

    4 moten gefileerde vis (bij voorkeur kabeljauw of schelvis)
    250 gram gewone bloem
    50 gram maisbloem ("maizena")
    330 ml pils bier op kamertemperatuur
    250 ml mineraal water ("spa rood") op kamertemperatuur
    peper en zout
    4 grote aardappelen

    bereiding:

    begin met het beslag te maken
    zeef de bloem en de maisbloem in een pot
    (door te zeven vermijd je klonteren)
    voeg het bier en het spuitwater toe
    stevig kloppen tot een glad deeg
    GEEN zout toevoegen! (zo blijft het deeg knapperig)
    laat 10 minuten rusten

    ondertussen:

    verwarm de friteuse tot 160°C

    schil de aardappelen
    snijd ze in dikke plakken
    snijd de plakken in dikke frieten
    spoel ze af onder de kraan
    en droog ze af met een droge theedoek

    bak de frieten een eerste maal gedurende 6 minuten

    verwarm de friteuse tot 180°C

    klop het beslag nog een keer op gedurende 10 seconden

    kruid de vismoten met peper en zout
    haal ze door het beslag
    zorg ervoor dat alle vis bedekt is
    dompel onder in de hete frituurolie
    bak tot de korst goudbruin kleurt

    haal de vis uit de friteuse en houd warm
    bak de frieten een tweede maal gedurende 3-4 minuten,
    tot ze knapperig goudgeel zijn

    besprenkel de frieten met een weinig azijn als je écht de Engelse smaak wil hebben
    anders gewoon wat zout op strooien en serveren met de vis

    Serveertip: als je "back to the sixties" wil gaan: opdienen in een.. krant

    Smakelijk eten!
    Lees meer...
    Recept: spiesjes met zalm en scampi

    Ingrediënten voor 4 personen (als voorgerecht)

    250 gram verse zalmmoot
    12 scampi (tijgergarnalen)
    1 courgette
    2 eetlepels ciderazijn
    1 eetlepel vloeibare honing
    1 eetlepel donkere soyasaus
    2 eetlepels olijfolie
    peper en zout

    Bereiding:

    snijd de zalmmoot in twaalf blokjes
    maak een marinade met de azijn, de honing en wat zout en peper
    laat de zalmblokjes hier 20 minuten in rusten

    was de courgette (=zucchino)
    en snijd er 8 dobbelsteentjes van

    pel de scampi en verwijder het darmkanaal

    doe de scampi en de courgetteblokjes in een potje
    en giet er de sojasaus over
    kruiden met peper en zout

    prik de zamlblokjes, de scampi en de courgetteblokjes
    om en om op een houten spiesje

    giet een beetje olijfolie in een hete koekenpan
    en laat de sateetjes in een tiental minuten garen
    niet vergeten regelmatig om te draaien

    Serveertip:
    presenteer op een bedje van raketsla
    en extra dunne schijfjes citroen
    besprenkel met wat sojasaus
    en kruid bij met peper van de molen

    smakelijk eten!
    Lees meer...
    Recept : muntsorbet
     
    Ingrediënten voor 4 personen
     
    5 dl water
    een handvol verse muntblaadjes
    150 gr suiker
    1 eiwit
     
    Bereiding

    zet thee door de helft van het water aan de kook te brengen
    laat de muntblaadjes 10 minuten trekken in het hete water
    laat afkoelen
    maak suikerstroop door water met suiker te laten doorkoken
    laat afkoelen
    meng de stroop door het infuus en roer goed
    plaats in de diepvriezer
    haal het mengsel na een half uur uit de vriezer en klop op met een vork
    klop het eiwit op en schep door het half vloeibare ijs
    haal het mengsel nog twee à drie keerl uit de vriezer om op te kloppen
    het duurt ongeveer 3 uur voor het sorbet klaar is
    (het mag geen ijsklomp zijn, dus regelmatig opkloppen is de boodschap).
     
    opdienen

    schep in mooie glazen
    versier met enkele blaadjes munt
     
     
     
    Lees meer...
    Recept : appelsorbet
     
    Ingrediënten voor 4 personen
     
    1/2 liter zuiver appelsap (liefst zelfgeperst)
    2 dl water
    200 gr suiker
    2 eetlepels appeljenever
    sap van 1 citroen
     
    bereiding
     
    maak suikerstroop door water met suiker te laten doorkoken
    laat afkoelen
    meng het appelsap en het citroensap door de stroop
    breng in een diepvriesdoos
    plaats in de diepvriezer
    haal het mengsel elk half uur uit de vriezer en klop op met een vork
    herhaal tot sorbet is gevormd
    (het mag geen ijsklomp zijn, dus regelmatig opkloppen is de boodschap).
     
    opdienen
     
    vul mooie glazen voor het opdienen met 1 cm appeljenever
    vul de glazen verder met de sorbet
    dien onmiddellijk op.
    Lees meer...
    Recept : mousse in lichtpaarse tinten

    Ingrediënten voor 4 personen

    8 lange vingers (boudoirs)
    200 gr mascarpone
    50 gr fijne kristalsuiker
    20 cl room
    1 granaatappel
    wat blauwe bessen
    10 cl frambozencoulis
    zilveren pareltjes voor de versiering (facultatief)
     
    Bereiding

    haal de pitjes uit de granaatappel
    meng de mascarpone met de suiker
    voeg wat frambozencoulis toe
    klop de room zeer stijf en voeg bij het mengsel
    verkruimel de koekjes
    verdeel deze over feestelijke glazen
    voeg enkele blauwe bessen toe
    voeg de granaatappelpitten toe
    overgiet met coulis
    schep het mascarponemengsel in de glazen
    vorm laagjes en doe dit tot alle ingrediënten zijn opgebruikt
    laat enkele uren opstijven in de koelkast
    versier met zilveren eetbare pareltjes.
    Lees meer...
    Recept : wildragout met groenten

    Ingrediënten voor 10 personen

    1. voor de marinade

    2 grote uien
    2 dikke wortelen
    3 dl rode wijn
    1 dl cognac
    1 eetlepel olie
    2 kg wildragout (everzwijn of hert)
    20 peperkorrels
    2 kruidnagels
     
    2 .voor de afwerking

    boter
    1 klontje suiker
    2 eetlepels bloem
    2 eetlepels tomatenpuree
    20 zilveruitjes
    10 dikke wortelen
    200 gr spek
    250 gr champignons
    1 eetlepel rode bessengelei
    peper & zout
     
    Dag 1 : marineren

    Pel de uien en snijd ze in grove stukken
    schil de wortelen en snij ze in grove stukken
    doe deze groenten bij de rode wijn, de helft van de cognac en de olie
    voeg het vlees toe
    voeg de peperkorrels en de kruidnagel toe
    af en toe omroeren 
     
    Dag 2 : eigenlijke bereiding

    Laat het vlees uitlekken
    smelt de boter en schroei het vlees dicht
    voeg het suikerklontje toe en laat karameliseren
    bestuif  met de bloem
    zeef de marinade en voeg toe
    roer de tomatenpuree onder 
    laat twee uur stoven onder deksel
    indien nodig af en toe wat rode wijn en/of water toevoegen
    Pel de uitjes en schraap de wortels
    snijd het spek
    maak de champignons schoon
    stoof die groenten samen met het spek gedurende een kwartier
    voeg het mengsel bij de gare ragout
    kruid met peper en zout
    voeg er de rest van de cognac en bessengelei aan toe.
     
    Dit lijkt nogal bewerkelijk, maar het is best een makkelijk recept.
    Lees meer...
    Recept : dipje van gegrilde rode paprika

    Ingrediënten
     
    200 gr gegrilde paprika' s, kant en klaar te koop
    200 gr roomkaas (Philadelphia)
    wat citroensap
    peper & zout
     
    Bereiding

    laat de paprika uitlekken maar vang wat sap op
    paprika héél fijn snijden
    mengen met de roomkaas,citroensap en wat opgevangen olie
    afwerken met peper en zout naar smaak
    een uurtje laten opstijven in de koelkast
    Lees meer...
    Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl