eet.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties

    Bookmark and Share

     


     
    Geen inspiratie vandaag?
    Weet je niet wat klaargemaakt?
    Maak gebruik van de zoekfunctie
    om een recept op te sporen:
    Google

    TIP: maak gebruik van de
    emailalert box hieronder
    om je op de hoogte te
    houden van nieuwe recepten !
     
    recept: Gevulde kalkoenfilet
    Dit recept werd ingestuurd door InTheShadows en dingt mee naar de fles Champagne !

    Gevulde kalkoenfilet

    Ingrediënten:
    kalkoenfilets  (dubbele, 1 dubbele per persoon)
    kookroom (of creme fraiche)
    4-seizoenenpeper
    pistachenoten (gepeld)
    staafpaté/roompaté
    verse bieslook
    boter/margarine om in te brade
    Houten cocktailprikkers
     
    Snijd de kalkoenfilets overdwars bijna door, laat een 'scharniertje' aan elkaar zitten.
    Bepeper de binnen- en buitenkanten.
    Hak de pistachenoten in kleine kruimels, niet door de foodprocessor.
    Knip de bieslook in stukjes.
     

    'Prak' de pistachekruimels door de paté. Laat 1/4 van de notenkruim achter voor later.
    Besmeer de binnenkant van de filets met het patémengsel.
    Sluit de filets met behulp van de cocktailprikkers.
    Neem een antiaanbakpan en verwarm de boter/margarine.
    Schroei de kalkoenfilet snel dicht op een hoog vuur en temper dan het vuur.
    Bak de kalkoenfilet gaar zoals je gewoonlijk doet. (ca. 15 minuten)
    Neem de filets uit de pan en houdt ze warm in een oven op ca 100 graden.
    Blus de vleesjus af met water, wanneer het kookt de kookroom/cremefraiche erbij, roeren tot een gladde saus.
    Voeg 3/4 van de bieslook en het bewaarde 1/4 van de pistachekruimels toe.
    Haal de filets uit de oven en leg ze op een mooi bord.
    Schenk de saus over de filets en garneer met wat stukjes bieslook.
     
    Bon appetit!
    Lekker met haricots verts en pommes julienne.
     
    ITS

    Reacties

    Commentaar
    Jouw naam/bijnaam
    Website url
    E-mail
    Je Punt profiel
    Hou mij op de hoogte
    Ik wil op de hoogte gehouden worden
    Dit is een verplicht veld
    Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl