eet.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties

    Bookmark and Share

     


     
    Geen inspiratie vandaag?
    Weet je niet wat klaargemaakt?
    Maak gebruik van de zoekfunctie
    om een recept op te sporen:
    Google

    TIP: maak gebruik van de
    emailalert box hieronder
    om je op de hoogte te
    houden van nieuwe recepten !
     
    recept: rouille

    Rouille

    (spreek uit: 'roeien')
     
    In Zuid-Frankrijk wordt deze 'roze aioli' bij Bouillabaise geserveerd.
    Rouille is echter een heel oud recept dat terug gaat tot de Romeinse tijd.
     
    De klassieke rouille wordt als volgt gemaakt:
     
    Deze saus maak je traditioneel in een vijzel. In een blender lukt dit natuurlijk ook.
    Stamp eerst twee teentjes knoflook, samen met een klein (ev. gedroogd) rood pepertje fijn.
    (chillipeper van zaadjes en zaadlijsten ontdoen)
     
    Vervolgens meng je er wittebroodkruim doorheen en safraan en olijfolie.
    (een gekookte aardappel ipv brood kan ook)
    Door toevoeging van een beetje (vis)bouillon verkrijg je de juiste vloeibaarheid.
    Deze moet ongeveer als mosterd zijn: flink dik dus.
     
    De kleur van rouille moet 'als een zonsondergang' zijn.
     
    'namaakrouille' kun je met look, mayonaise en tomatenpuree maken,
    maar alles met mayonaise gemaakt is dus 'neprouille' en niet half zo lekker als de echte.
    Net trouwens als Aioli waarin mayonaise zit...

    Reacties

    Commentaar
    Jouw naam/bijnaam
    Website url
    E-mail
    Je Punt profiel
    Hou mij op de hoogte
    Ik wil op de hoogte gehouden worden
    Dit is een verplicht veld
    Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl