eet.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties

    Bookmark and Share

     


     
    Geen inspiratie vandaag?
    Weet je niet wat klaargemaakt?
    Maak gebruik van de zoekfunctie
    om een recept op te sporen:
    Google

    TIP: maak gebruik van de
    emailalert box hieronder
    om je op de hoogte te
    houden van nieuwe recepten !
     
    recept: Surinaamse kippastei
    Dit recept werd ingestuurd door Dees en dingt mee naar de fles Champagne !

    Surinaamse kippastei


    Een hele kip
    1 grote ui
    2 teentjes knoflook
    Eetlepel sambal
    4 hardgekookte eieren
    2 tomaten
    1 zakje peterselie (30gr.)
    50 gr. Boter
    4 eetl. Ketjap asin
    250ml kipbouillon van een tablet
    10 plakjes bladerdeeg (vriezer)
    1 zakje worteltjes
    Klein potje doperwtjes
    3 eetlepels piccalilly
    3 eetlepels paneermeel


    De kip wassen en koken met zout in ruim water tot die gaar is
    Dan de kip plukken en bakken met de ui en de knoflook.
    250 ml water koken met een kipbouillontablet
    En dan alles kleingesneden erbij doen, behalve de doperwtjes en de gekookte eieren (in plakjes), die zijn al gaar, dus als laatste even meewarmen.
    De 250 ml bouillon erbij en dan alles in laten koken.
    Het bladerdeeg laten ontdooien
    Een braadslee, of ovenschaal invetten met een stukje boter,
    Bekleden met het bladerdeeg, 6 stuks ongeveer, het paneermeel op de bodem uitstrooien.
    De vulling erin doen en afdekken met het bladerdeeg.
    Randen goed aandrukken, het moet een gesloten geheel worden.
    Smeer dan de bovenkant in met de rest van de boter.
    Maak een gaatje in de bovenkant dat de stoom eruit kan.
    Zet hem dan een half uurtje in de oven tot deze mooi bruin is.

    Reacties

    Commentaar
    Jouw naam/bijnaam
    Website url
    E-mail
    Je Punt profiel
    Hou mij op de hoogte
    Ik wil op de hoogte gehouden worden
    Dit is een verplicht veld
    Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl