eet.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties

    Bookmark and Share

     


     
    Geen inspiratie vandaag?
    Weet je niet wat klaargemaakt?
    Maak gebruik van de zoekfunctie
    om een recept op te sporen:
    Google

    TIP: maak gebruik van de
    emailalert box hieronder
    om je op de hoogte te
    houden van nieuwe recepten !
     
    recept: coq au vin

    coq au vin

    (haantje in wijn)
     
    in oorsprong een methode om een ouwe haan
    toch nog mals en eetbaar te krijgen,
    wij doen het gewoon met een braadkip.
     
     
    Ingrediënten:

    1 middelgrote braadkip
    100 g roomboter
    2 uien
    250 g champignons
    250 gr gerookt spek in blokjes gesneden
    1/2 1iter rode wijn (tafelwijn of 'vin du pays')
    1/4 liter kippenbouillon
    1 teentje knoflook
    1 flinke scheut cognac
    enkele takjes tijm
    2 laurierblaadjes
    beetje bloem
     
     
     
    De kip in stukken snijden en door de bloem draaien.
    Zet een pan op het vuur, doe er de helft van de boter in en bak de stukken kip goudbruin.
     
    Doe ondertussen de rest van de boter in een tweede pan,
    stoof hierin de grof gesneden ui en het spek, alsook het teentje knoflook.
    Voeg de champignons toe en laat onder voortdurend roeren, 10 minuten sudderen.
     
    Voeg dan de stukken kip, de cognac, de kippenbouillon en de rode wijn toe,
    alsook de tijm, laurier, peper en zout.
     
    Laat nog 45 minuten verder pruttelen.
    Met een échte, ouwe haan duurt het (veel) langer.
     
    TIP:
    Coq au vin kun je makkelijk een dag op voorhand maken:
    het 'haantje' smaakt de tweede dag (opgewarmd) nog beter !

    Reacties

    Commentaar
    Jouw naam/bijnaam
    Website url
    E-mail
    Je Punt profiel
    Hou mij op de hoogte
    Ik wil op de hoogte gehouden worden
    Dit is een verplicht veld
    Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl