eet.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties

    Bookmark and Share

     


     
    Geen inspiratie vandaag?
    Weet je niet wat klaargemaakt?
    Maak gebruik van de zoekfunctie
    om een recept op te sporen:
    Google

    TIP: maak gebruik van de
    emailalert box hieronder
    om je op de hoogte te
    houden van nieuwe recepten !
     
    recept: Sardines in het zuur

    Sardines in het zuur


    Ingrediënten(8 pers):

    1 kg verse sardines
    1 kg uien
    1 eetlepel (wijn)azijn
    2 eetlepels rozijnen
    1 eetlepel dennepitten
    1 kaneelstokje
    bloem
    olijfolie
    peper & zout



    Ontdoe de sardines van graten, ingewanden en kop. (of vraag het aan de visboer)
    Was de vissen grondig en dep droog.
    Wentel de vissen in de bloem.
    Bak vervolgens in een koekepan in hete olijfolie.
    Breng op smaak met peper en zout.
    Haal de vissen uit de pan en hou ze opzij.

    Pel de uien en snij in dunne ringen.
    Stoof de ui met wat olijfolie in dezelfde pan waarin de vis werd gebakken en voeg er de azijn aan toe.
    Laat de ui heel traag op een klein vuurtje gaar worden tot een zachte saus.
    Voeg er het kaneelstokje, de rozijnen en de dennepitten aan toe en laat nog een kwartiertje doorsudderen.
    Haal de pan van het vuur en laat volledig afkoelen.

    Neem een glazen of stenen kom,
    leg er afwisselend lagen van de uiensaus en lagen sardines in.
    Begin en eindig met ui.
    Naar smaak kan je er nog wat azijn over druppelen.

    Laat de kom op een koele plaats (kelder of koelkast) minstens 3 dagen rusten.

    Heerlijk als tapa's of als voorgerecht.

    Reacties

    Commentaar
    Jouw naam/bijnaam
    Website url
    E-mail
    Je Punt profiel
    Hou mij op de hoogte
    Ik wil op de hoogte gehouden worden
    Dit is een verplicht veld
    Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl