eet.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties

    Bookmark and Share

     


     
    Geen inspiratie vandaag?
    Weet je niet wat klaargemaakt?
    Maak gebruik van de zoekfunctie
    om een recept op te sporen:
    Google

    TIP: maak gebruik van de
    emailalert box hieronder
    om je op de hoogte te
    houden van nieuwe recepten !
     
    recept : Vlaamse Stoofcarbonaden

    Vlaamse Stoofcarbonaden

    ingrediënten:

    - 800 g runderlappen ("stoofvlees")
    - boter
    - 2 uien
    - 1 fles donkerbruin tafelbier (Piedboeuf Foncé)
    - bloem
    - peper en zout
    - 2 blaadjes laurier
    - 2 takjes tijm
    - 1 witte boterham zonder korst
    - mosterd


    Schroei het vlees rondom dicht en kruid met peper en zout.
    Strooi er wat bloem overheen en laat de bloem het braadvocht opnemen.
    Doe het vlees over in een kookpan.
    Snijd de ui grof en fruit aan in dezelfde pan als het vlees in verse boter.
    Laat goudbruin stoven en blus met het bier.
    Doe de uien en het bier bij het vlees en voeg de kruiden toe.
    Besmeer het brood met mosterd en leg die op het vlees.
    Doe het deksel op de pan en laat minstens anderhalf uur rustig sudderen onder gesloten deksel.
     
    Bij dit gerecht kun je haast niet anders of je 'moet' er Belgische frietjes en dito mayonaise bij serveren,
    hoewel gestoomde aardappelen minstens even lekker zijn. 
     
     

    Reacties

    Commentaar
    Jouw naam/bijnaam
    Website url
    E-mail
    Je Punt profiel
    Hou mij op de hoogte
    Ik wil op de hoogte gehouden worden
    Dit is een verplicht veld
    Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl