eet.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties

    Bookmark and Share

     


     
    Geen inspiratie vandaag?
    Weet je niet wat klaargemaakt?
    Maak gebruik van de zoekfunctie
    om een recept op te sporen:
    Google

    TIP: maak gebruik van de
    emailalert box hieronder
    om je op de hoogte te
    houden van nieuwe recepten !
     
    recept: Kipfilet met champignon-pestosaus

    Kipfilet met champignon-pestosaus

     
    4 personen
     
     bakjes champignons
     5 eetlepels droge witte wijn
     50 gram boter
     20 gram bloem
     ¼ liter melk
     1 teentje knoflook
     eetlepels basilicumsaus
     1 theelepel italiaanse kruiden
     zout, peper, nootmuskaat
     eetlepels bulgaarse yoghurt
     3 eetlepels geraspte kaas
     enkele kipfilets
     2 takjes peterselie
     
    Champignons schoonmaken en in vieren snijden.
    Champignons en wijn in pan doen en met deksel 5 minuten op laag vuur koken af en toe roeren.
    In steelpan 20 gram boter verhitten maar niet bruin laten worden.
    Bloem erdoor roeren en al roerende zachtjes 30 seconden laten pruttelen.
    Al roerende scheutje voor scheutje melk erdoor doen tot gebonden saus ontstaat.
    Pan van vuur nemen, knoflook pellen en door saus roeren.
    Op smaak brengen met de kruiden.
    Champignons uit het vocht nemen en met yoghurt door saus roeren.
    Kipfilets inwrijven met zout en peper.
    In een pan 30 gram boter verhitten en kip in 10 minuten bruin bakken.
    Halverwege omkeren.
    Intussen de champignonsaus op laag vuur door en door verwarmen en niet meer laten koken.
    Kip op bord leggen en saus erover scheppen.
    Peterselie erboven knippen en serveren met groene lintmacaronie en frisse salade.
     

    Reacties

    Commentaar
    Jouw naam/bijnaam
    Website url
    E-mail
    Je Punt profiel
    Hou mij op de hoogte
    Ik wil op de hoogte gehouden worden
    Dit is een verplicht veld
    Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl