eet.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties

    Bookmark and Share

     


     
    Geen inspiratie vandaag?
    Weet je niet wat klaargemaakt?
    Maak gebruik van de zoekfunctie
    om een recept op te sporen:
    Google

    TIP: maak gebruik van de
    emailalert box hieronder
    om je op de hoogte te
    houden van nieuwe recepten !
     
    recept: echte Zweedse kaneelbolletjes
    Echte Zweedse kaneelbolletjes - 'Kanelbullar'
     
    ingrediënten:
     
    voor het deeg:
     
    25 gram verse gist
    75 gram boter
    250 ml melk
    50 ml kristalsuiker
    1 mespuntje zout
    1 theelepel kardemomma (gemalen)
    ca 700 ml tarmebloem
     
    voor de vulling:
     
    50 gram zachte boter
    50 ml kristalsuiker
    1 theelepel kaneelpoeder
     
    voor de afwerking:
     
    1 eigeel
     parelsuiker
     
    En zo maak je deze heerlijke gebakjes:
     
    Verwarm de melk tot handwarmte (37°C)
    Gebruik een beetje van de melk om het gist op te lossen 
    Smelt de boter
     
    Zeef de bloem in een schaal,
    voeg de opgeloste gist, de lauwe melk, de gesmolten boter 
    en de suiker, het zout en de gemalen kardemomma toe 
     
    meng met de deeghaken tot je een glad mengsel bekomt,
    dat net niet meer kleeft aan de schaal
     
    dek af met een doek en laat 30 minuten rusten op een warme, tochtvrije plaats
     
    ondertussen maken we de vulling:
     
    prak met een vork de boter, de suiker en het kaneelpoeder
    tot je een mooie geheel bekomt
     
    vervolg:
     
    rol het deeg uit op een gladde ondergrond
    tot je een rechthoek van ongeveer 20 x 50 cm hebt
     
    smeer hierop voorzichtig het mengsel van de vulling uit
     
    rol vervolgens het geheel op,
    zodat je een rol van 50 cm lengte hebt,
    waarin de vulling spiraalsgewijs opgerold zit
     
    snijd vervolgens het deeg in plakken van 2 cm dikte
    en leg ze in papieren ovenkuipjes van 10cm diameter 
     
    Laat ze dan nog eens 30 minuten rusten,
    je kunt nu de oven alvast voorverwarmen:
    gasoven op 225°C , hetelucht op 200°C 
     
    net voor ze de oven in gaan strijk je de bovenkant in met wat eigeel
    en strooit er wat (groffe) parelsuiker over,
    die je eventueel met een vork wat in het deeg drukt 
     
    Nu nog ongeveer 10 - 12 minuten in de oven
    en klaar zijn de kanelbullar
     
    Smaklig Maltid! 
     
    Foto's en zweedstalig recept zijn te vinden op recepten.se 
     
     
    Kardemom: 
    is familie van de gember,
    het heeft een zoete, scherpe geur en smaakt naar bergamot, citroen en kamfer.
    Koop als je kan de zaden ipv het kant-en-klare poeder, de smaak is dan veel beter.
    Pel de zaden, ontdoe de inhoud van de velletjes en maal in een pepermolen of vijzel 

    Reacties

    Commentaar
    Jouw naam/bijnaam
    Website url
    E-mail
    Je Punt profiel
    Hou mij op de hoogte
    Ik wil op de hoogte gehouden worden
    Dit is een verplicht veld
    Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl