eet.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties

    Bookmark and Share

     


     
    Geen inspiratie vandaag?
    Weet je niet wat klaargemaakt?
    Maak gebruik van de zoekfunctie
    om een recept op te sporen:
    Google

    TIP: maak gebruik van de
    emailalert box hieronder
    om je op de hoogte te
    houden van nieuwe recepten !
     
    Recept: Konijn op grootmoeders wijze
    Recept: Konijn op grootmoeders wijze
    Dit is een oud Limburgs recept,
    dat aan het konijn een zurige smaak geeft.

    Ingrediënten voor 4 personen:

    1 konijn 
    4 dl azijn
    2 dl water
    2 uien
    4 kruidnagels
    8 blaadjes laurier
    12 peperkorrels (zwarte peper)
    1 snede (oud) brood
    100 gram cassonade
    100 gram boter
    peper en zout

    Bereidingswijze:

    OPGELET: 24 uur marineren!!!

    Dag 1
    Snijd het konijn in stukken - of laat dit door de slager doen.
    Pel de uien en snijd ze in ringen.
     
    Leg de stukken konijn in een diepe schaal en
    verdeel de uienringen tussen het vlees.
    Doe er eveneens de peperkorrels, de laurierblaadjes en de kruidnagels onder.

    Meng de azijn met het water en giet over het konijn,
    tot het geheel ondergedompeld is.
     
    Zet afgedekt weg op een koel plaats.
    LAAT 24 UUR MARINEREN.
     
    Dag 2

    Haal het vlees uit de marinade en dep droog met keukenpapier.
    Braad de stukken vlees met de boter aan in een pan tot ze goudbruin kleuren.
    (Niet teveel stukken vlees tegelijk in de pan doen)
     
    Schik de aangebraden stukken vlees in een ovenschaal.
     
    Giet de marinade (met de uien en de kruiden) over het vlees,
    strooi er de cassonade over en leg de snede brood er boven op.
    Naar smaak kruiden met peper en zout.
     
    Doe het deksel op de ovenschaal en
    plaats in een voorverwarmde oven op 200°C.
    Laat 90 tot 120 minuten garen, tot het vlees net van het bot valt.

    Wie nog een echte (hout-)kachel heeft,
    kan dit gerecht daarop laten pruttelen tot het gaar is.
    De geur zal je alvast aan het watertanden zetten!

    Opdienen met aardappelkroketjes en appelmoes
    en je waant je weer aan grootmoeders tafel, -tig jaar geleden...
     
    Smakelijk!
     

    Reacties

    Commentaar
    Jouw naam/bijnaam
    Website url
    E-mail
    Je Punt profiel
    Hou mij op de hoogte
    Ik wil op de hoogte gehouden worden
    Dit is een verplicht veld
    Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl