eet.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties

    Bookmark and Share

     


     
    Geen inspiratie vandaag?
    Weet je niet wat klaargemaakt?
    Maak gebruik van de zoekfunctie
    om een recept op te sporen:
    Google

    TIP: maak gebruik van de
    emailalert box hieronder
    om je op de hoogte te
    houden van nieuwe recepten !
     
    recept: mayonaise op moeders wijze
    recept: mayonaise op moeders wijze
     
    Dit is het reept zoals mijn moeder zaliger -een Brabantse- die zelf maakte
    zij gebruikte geen mixer, maar roerde de mayonaise met een vork in een bord
    (uiteraard gaat het met een elektrische mixer veel vlugger)
     
    waarschuwing: zorg ervoor dat alle ingrediënten dezelfde kamertemperatuur hebben,
    dit is belangrijk om schiften (en dus mislukken) van de saus te voorkomen!!!
     
    ingrediënten:
    1 ei (dooier)
    zonnebloem- of maisolie
    mosterd
    ½ citroen
    peper en zout
     
    bereiding:
     
    gebruik alleen de eidooier, niet het wit van het ei.
    klop de dooier voorzichtig los met het sap van ½ citroen
    voeg er een theelepel mosterd aan toe en roer verder door mekaar
    blijf verder roeren en giet de olie in een dun straaltje TRAAG op het eimengsel
    blijf verder olie toevoegen onder voortdurend roeren,
    tot je een mooie homogene witte massa bekomen hebt.
    breng op smaak met peper en zout.
     
    wordt de mayonaise te dik, voeg dan nog een beetje citroensap toe.
     
    tip:
     
    dit is een heerlijke mayonaise, die licht zurig van smaak is,
    niet zoals de typische Hollandse fritessaus!
    Past goed bij aardappelfrietjes en als slasaus,
    maar ook in schotels zoals aardappelsalade (zie het recept hiervoor)
     
     

    Reacties

    Commentaar
    Jouw naam/bijnaam
    Website url
    E-mail
    Je Punt profiel
    Hou mij op de hoogte
    Ik wil op de hoogte gehouden worden
    Dit is een verplicht veld
    Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl