eet.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties

    Bookmark and Share

     


     
    Geen inspiratie vandaag?
    Weet je niet wat klaargemaakt?
    Maak gebruik van de zoekfunctie
    om een recept op te sporen:
    Google

    TIP: maak gebruik van de
    emailalert box hieronder
    om je op de hoogte te
    houden van nieuwe recepten !
     
    recept: zigeunersaus
    recept: zigeunersaus
     
    Dit is een rechttoe-rechtaan recept,
    zonder flauwekul, en zonder exotische ingrediënten
    zoals mosterd of (godbeware) tabasco (!)
     
    ingrediënten:
     
    1 rode paprika
    1 ui
    250 gram champignons
    250 ml rode (tafel)wijn
    1 eetlepel tomatenconcentraat
    1 klontje boter
    peper, zout en paprikapoeder (mild)

    bereiding:
     
    Snijd van de paprika de top en de bodem eraf
    snijd vervolgens de 'koker' paprika in de lengte door,
    verwijder de zaden en al wat wit van kleur is.
    Snijd het paprikavlees in stukjes.
     
    Borstel de champignons en snijd ze in schijfjes.
     
    Pel de uit en snijd in ringetjes.
     
    Doe de boter in een pan,
    zet op middelmatig vuur en voeg de paprika,
    de ui en de champignons toe.
     
    Laat alles een 10-tal minuten sudderen,
    voeg de rode wijn toe en laat nog 10 minuten reduceren.
     
    Wanneer de saus wat ingedikt is: voeg het tomatenconcentraat toe en
    kruid met peper, zout en zacht paprikapoeder.
     
    Klaar!
     
    Heerlijk bij (zelfgemaakte) schnitzels of varkensvlees.
    (zie ook recept Wienerschnitzel)
     
     

    Reacties

    Commentaar
    Jouw naam/bijnaam
    Website url
    E-mail
    Je Punt profiel
    Hou mij op de hoogte
    Ik wil op de hoogte gehouden worden
    Dit is een verplicht veld
    Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl