eet.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties

    Bookmark and Share

     


     
    Geen inspiratie vandaag?
    Weet je niet wat klaargemaakt?
    Maak gebruik van de zoekfunctie
    om een recept op te sporen:
    Google

    TIP: maak gebruik van de
    emailalert box hieronder
    om je op de hoogte te
    houden van nieuwe recepten !
     
    recept: kippenbouillon Heston Blumenthal
    recept: kippenbouillon volgens Heston Blumenthal

    Op Channel 4 (in FTA te bekijken via ASTRA 2) loopt er een nieuwe reeks rond topchef Heston Blumenthal.
    Er wordt telkens één ingrediënt onder te loep genomen.
    Ik ben zo vrij hier zijn recept voor heerlijke kippenbouillon in het Nederlands te vertalen.
    Het originele recept is op de website van Channel 4 (uiteraard in het Engels) terug te vinden.
    Oeps, bij dit recept heb je een hogedrukpan nodig (ook wel snelkookpan genaamd)!

    ingrediënten:

    2 kg kippenvleugels
    2 eetlepels afgeroomd melkpoeder
    druivenpitolie
    150 gram ui, gepeld en fijngesnipperd
    75 gram wortelen, geschild en in schijfjes gesneden
    10 gram champignons, in kwartjes gesneden
    2 teentjes look, geplet en gepeld
    1 karkas van een gebraden kip

    bereiding:

    1. verwarm de oven op 200°C
    Doe de kippenvleugels in een ovenschaal en besprenkel ze met het melkpoeder.
    Zet gedurende 1 uur in de voorverwarmde oven,
    draai de vleugels iedere 20 minuten, zodat ze mooi om en om bruinen.
    Haal uit de oven, haal de vleugels uit de schaal en leg ze opzij.
    Giet het vet uit de ovenschaal weg, giet een beetje water in de schaal en
    schaap de vleesrestjes los. Hou de vloeistof bij!

    2. Doe een beetje olie in een hogedrukpan, zet op hoog vuur.
    Wanneer de olie heet is, de gesnipperde ui toevoegen
    en al roerend laten karamelliseren tot goudbruin. (ong. 45 min)

    3. Voeg de fijngesneden worteltjes toe,
    laat deze karamelliseren en zacht worden, (ong. 20 min)
    voeg vervolgens de champignons en de look toe.
    Laat sudderen tot de champignons zacht zijn geworden. (ong.10 min)

    4. Voeg de kippenvleugels en het karkas toe,
    samen met het vocht uit de ovenschaal.
    Voeg 2 liter water toe en breng zachtjes aan de kook.
    Schuim de pan af, zodat alle onreinheden verwijder worden.

    5. Plaats het deksel op de hogedrukpan,
    zet op hoog vuur tot de druk is opgebouwd,
    draai het vuur lager en laat 2 uur koken.

    6. Haal de hogedrukpan van het vuur en
    laat volledig afkoelen vooraleer het deksel te verwijderen.
    Giet de vloeistof over in een andere pan,
    door een fijne zeef, waarin je twee lagen neteldoek hebt gelegd.

    Zet deze pan in een bad van ijswater,
    zodat de saus zo snel mogelijk afkoelt.
    Wanneer afgekoeld, zet de bouillon een nacht in de koelkast.
    Vooraleer je de bouillon gebruikt moet je de laag vet
    die op het oppervlak ligt verwijderen en weggooien.


    Opmerking:
    zoals de meeste recepten van Heston Blumenthal een heel bewerkelijk recept,
    waar je zonder keukenervaring beter niet aan begint.
    Het alternatief?
    Een halve liter water en een bouillonblokje...

    Reacties

    Commentaar
    Jouw naam/bijnaam
    Website url
    E-mail
    Je Punt profiel
    Hou mij op de hoogte
    Ik wil op de hoogte gehouden worden
    Dit is een verplicht veld
    Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl