eet.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties

    Bookmark and Share

     


     
    Geen inspiratie vandaag?
    Weet je niet wat klaargemaakt?
    Maak gebruik van de zoekfunctie
    om een recept op te sporen:
    Google

    TIP: maak gebruik van de
    emailalert box hieronder
    om je op de hoogte te
    houden van nieuwe recepten !
     
    recept: kaassaus à la Blumenthal
    recept: kaassaus à la Blumenthal
     
    Dit is het recept van topkok Heston Blumenthal,
    er wordt geen roux gebruikt om de saus te dikken:
    dit komt de volle kaassmaak ten goede.
    Heston maakt hierbij gebruik van maisbloem ('maizena')
    om de geraspte kaas van een beschermlaag te voorzien.
    Dit belet dat de kaas gaat klonteren.
    Deze maisbloem is erg belangrijk bij dit recept!
     
    Heston gebruikt 'cream cheese', in het Nederlands 'roomkaas'.
    Niet te verwarren met smeerkaas!
    Gebruik hier voor MonChou, Philadelphia, of St Môret.
    (Indien geen van deze beschikbaar: Boursin cuisine 3 pepers)

    Volg dit recept nauwgelet, om mislukking te voorkomen!!!
     
    ingrediënten:
     
    300 ml droge witte wijn
    300 ml kippenbouillon
    80 gram geraspte harde kaas
    10 gram maisbloem
    80 gram roomkaas
    zwarte peper
    truffelolie

    bereiding:
     
    reduceer de witte wijn op hoog vuur tot 30 ml
    voeg de kippenbouillon toe
    meng ondertussen de geraspte kaas met de maisbloem (zeer belangrijk!)
    draai het vuur op een laag pitje:
    het bouillonmengsel moet net warm genoeg zijn om de kaas te smelten,
    te warm en de kaas gaat schiften!
    roer tot de kaas gesmolten is en stop met roeren (belangrijk!)
    voeg de roomkaas toe en meng deze er voorzichtig onder
    kruiden met peper van de molen
    en eventueel verrijken met een beetje truffelolie
     
    Deze saus kun je gebruiken bij pasta gerechten,
    maar is ook heerlijk bij gestoofd witlof of gekookte/gestoomde bloemkool
     

    Reacties

    Commentaar
    Jouw naam/bijnaam
    Website url
    E-mail
    Je Punt profiel
    Hou mij op de hoogte
    Ik wil op de hoogte gehouden worden
    Dit is een verplicht veld
    Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl