eet.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties

    Bookmark and Share

     


     
    Geen inspiratie vandaag?
    Weet je niet wat klaargemaakt?
    Maak gebruik van de zoekfunctie
    om een recept op te sporen:
    Google

    TIP: maak gebruik van de
    emailalert box hieronder
    om je op de hoogte te
    houden van nieuwe recepten !
     
    recept: Franse baguette
    recept: Franse baguette (stokbrood)
     
    Wat is er Franser dan een stokbrood?
    In Frankrijk is de baguette bij wet beschermd: ze mag slechts 4 ingrediënten bevatten.
    Hieronder vind je het recept om zelf 2 baguettes van zo'n 330 gram te maken.
     
    Ingrediënten:
    480 gram tarwebloem
    270 ml lauw water
    1 zakje broodgist
    1 koffielepel zout
     
    Bereiding:
    lost de gist op in het lauwe water en wacht tot dit mengsel begint te schuimen
    voeg het gistwater toe aan de bloem
    en begin met kneden
    (bij voorkeur machinaal of in broodmachine)
    met de hand minimaal 15 minuten stevig kneden
    tot je een glad deeg bekomt
    laat het deeg afgedekt 30 minuten rijzen op een warme plaats
    kneed het deeg voor een twee keer, minimaal 10 minuten
    nu is het de tijd om de OVEN VOOR te VERWARMEN tot 250°C
    verdeel het in twee gelijke delen
    rol elk stuk deeg uit tot een lange worst van zo'n 35 centimeter
    leg op een bebloemde bakplaat
    snijd met een scherp mes drie schuine inkepingen in elke baguette
    en laat ze een laatste maal rijzen voor een tiental minuten
    zet in de voorverwarmde oven tot goudbruin (ongeveer 35 minuten)
     
    Bon appétit!
     
    tips:
    - gebruik je broodmachine om het deeg te kneden,
    maar bak af in een gewone oven (zo heb je geen gaten in je brood)
    - je kan het zakje gist vervangen door verse gist (bij de bakker te koop)
    je hebt dan 25 gram verse gist nodig
    - om een lekker knapperige baguette te verkrijgen kun je een schaaltje water mee in de over zetten: de stoom doet de rest
    - of besproei het deeg even met een nevel water (plantenspuit) voor je het de oven in schuift
     

    Reacties

    Commentaar
    Jouw naam/bijnaam
    Website url
    E-mail
    Je Punt profiel
    Hou mij op de hoogte
    Ik wil op de hoogte gehouden worden
    Dit is een verplicht veld
    Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl