eet.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties

    Bookmark and Share

     


     
    Geen inspiratie vandaag?
    Weet je niet wat klaargemaakt?
    Maak gebruik van de zoekfunctie
    om een recept op te sporen:
    Google

    TIP: maak gebruik van de
    emailalert box hieronder
    om je op de hoogte te
    houden van nieuwe recepten !
     
    recept: 'kramiek'
    recept: Kramiek
     
    Kramiek is een luxe Vlaamse broodsoort,
    die naast rozijnen ook nog eens parelsuiker (*) bevat.
    Een echte 'caloriebom', maar ontzettend lekker
    en niet moeilijk zelf te maken
     
     
    ingrediënten:
     
    500 gram tarwebloem
    2 zakjes gist
    250 ml melk
    1 eetlepel suiker
    100 gram zachte boter
    2 + 1 eieren
    75 gram rozijnen
    50 gram parelsuiker
    1 theelepel zout
    (optioneel: 25 ml rum) 

    bereiding:
     
    Week de rozijnen in een beetje melk
    (optie: week de rozijnen in een beetje rum)
     
    Los twee zakjes gist op in de lauwwarme melk
    voeg er een eetlepel suiker aan toe,
    goed mengen en even laten rusten tot het mengsel begint te schuimen
     
    Doe de bloem, het gistmengsel, twee eieren en de zachte boter in een schaal
    en kneed intensief gedurende 15 minuten
    (veel makkelijker: de broodmachine op 'deeg' zetten en die z'n werk laten doen)
     
    Laat 15 minuten rijzen
     
    (de broodmachine geeft normaal een 'piep'
    wanneer je de volgende fase mag uitvoeren)
    Voeg de rozijnen en de  parelsuiker bij het deeg
    en kneed opnieuw gedurende een tiental minuten
     
    Laat 30 minuten rijzen
     
    Verwarm de oven op 250°C
     
    Doe het deeg in een broodvorm,
    bestrijk de bovenkant met het opgeklopte (derde) ei
    Stop het geheel in de oven op 250°C  gedurende 15 minuten
    Zet de oven op 200°C en laat het Kramiek nog 30 minuten bakken.
     
    Kramiek is heerlijk bij het ontbijt,  een zondagse brunch, of een (kinder-)feestje,
    deze rijke boterham is overheerlijk met melkerijboter besmeerd,
    en volgens kwatongen is dippen in chocolademelk gewoon het einde...
     

    Reacties

    Commentaar
    Jouw naam/bijnaam
    Website url
    E-mail
    Je Punt profiel
    Hou mij op de hoogte
    Ik wil op de hoogte gehouden worden
    Dit is een verplicht veld
    Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl