eet.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties

    Bookmark and Share

     


     
    Geen inspiratie vandaag?
    Weet je niet wat klaargemaakt?
    Maak gebruik van de zoekfunctie
    om een recept op te sporen:
    Google

    TIP: maak gebruik van de
    emailalert box hieronder
    om je op de hoogte te
    houden van nieuwe recepten !
     
    recept: Luikse wafels
    recept: Luikse wafels

    Als je ooit aan de Belgische kust met vakantie bent geweest,
    dan zul je ze wel kennen: de grillig gevormde wafels met dikke suikerparels in.
    Hoewel ze uit het Waalse 'Luik' afkomstig zouden zijn,
    zul je deze heerlijke suikerwafels vooral in Vlaanderen aantreffen.


    Ingrediënten:

    400 gram tarwebloem
    2 zakjes droge gist
    50 gram witte kristalsuiker
    200 gram parelsuiker
    3 eieren
    250 gram echte boter
    140 ml lauwe melk
    (eventueel) snuifje zout

    Bereiding:

    Voor dit recept heb je twee hele eieren en één extra eierdooier nodig
    de melk moet handwarm zijn, opdat de gist vlot kan starten

    los twee zakjes gistkorrels op in de lauwe melk,
    goed roeren en even opzij zetten tot het mengsel begint te schuimen

    zeef de bloem
    klop de eieren en de extra dooier even los in een apart kommetje
    en voeg dit mengsel toe aan de bloem
    giet er vervolgens het actieve melk-gistmengsel bij
    voeg vervolgens de kristalsuiker toe (NIET de parelsuiker!)
    en roer met deeghaken tot een homogeen mengsel

    het deeg zal vrij plakkerig zijn, en dat moet ook zo
    dek af met een theedoek en laat 30 minuten rijzen

    smelt de boter (in de magnetron lukt dit veilig en snel)
    en voeg al roerend toe aan het deeg
    nu kan je -indien gewenst- ook een snuifje zout toevoegen
    als laatste voeg je de parelsuiker toe
    nog even roeren tot alle suikerparels goed verdeeld zijn en het deeg is klaar

    Verdeel nu het deeg in bolletjes van ongeveer 8 cm doorsnede
    en laat deze een kwartiertje rusten,
    intussen kan het wafelijzer alvast opwarmen
    je gebruikt hiervoor een ijzer met z.g. 4 x 6 vorm

    net voor je de deegbolletjes gaat bakken
    druk je ze eerst nog even een beetje plat
    dan in het heet wafelijzer en in een vijftal minuten bakken tot goudgeel
    met een beetje geluk krijg je hier en daar een mooi karamellaagje

    Luikse wafels kunnen zowel warm als koud gegeten worden
    en hebben geen topping nodig

    smakelijk eten!

     

    Reacties

    Commentaar
    Jouw naam/bijnaam
    Website url
    E-mail
    Je Punt profiel
    Hou mij op de hoogte
    Ik wil op de hoogte gehouden worden
    Dit is een verplicht veld
    Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl